Ny CD: Bente Ibenfeldt - Music

d. 14.11.2011 udkommer den nye Cd: "Bente Ibenfeldt - Music".

Cd'en kan købes direkte hos BIMUS, tlf. 22 63 92 70, eller på hjemmesiden www.ibenfeldt.com, eller Itunes
Bimus Musik- og Kunstforlag
Tingvej 16
6070 Christiansfeld
Mobil: 22639270
www.ibenfeldt.com - Email: bimus (snabel a) ibenfeldt.com eller schinkelbein (at)gmail.com


I anledning af Cd udgivelsen giver Bente Ibenfeldt en lille koncert d. 17.11.2011 kl. 11 på Kolding Bibliotek efter aftale med kulturkonsulent Lars Kristiansen, Kolding Bibliotek. På flyglet spiller hun smagsprøver fra den nye CD, sammen med nogle af hendes tidligere kompositioner.

Efter at Bente Ibenfeldt har udgivet egne kompositioner, i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester, militærorkestre mfl. og udgivet salmer på eget musik- og kunstforlag "Bimus", har hun denne gang kreeret en Cd med et anderledes og meget varieret repertoire. Denne gang i et studie i Tyskland og helt alene uden orkester, men med en masse elektronik, el-piano, samt hendes store Wersi Spectra orgel. Genren er instrumental underholdning. Der er 11 musikstykker på Cd¿en, hvoraf de 6 er egne kompositioner. Af disse er 4 nye, bl.a. "Schinkelbein", tilegnet en vidunderlig og klog kat Michelle von Schinkelbein .Hun blev 19 år. "Memory" fra musicalen Cats og "Can You Feel The Love Tonight" fra filmen "Løvernes konge" er også rendyrket "kattemusik", smiler Bente skælmsk. "GRÅSTEN MARCH" er "á la kinoorgel", men har en lang fortid, spillet af både brassbands og harmoniorkestre. Ligeså "Tiden", som oprindeligt blev uropført til millennium i Tyrstrup Kirke. "Tiden" er denne gang i en mere jazzagtig version.

Bente Ibenfeldts righoldige erfaring gennem mange års forskelligartede opgaver som musiker, har givet hende gode kort på hånden når der, enten på eget initiativ eller ved bestillinger skal komponeres musik. I 2004 er Bente Ibenfeldt af Dansk Musiker Forbund tildelt en hædersgave fra Launy Grøndahls fond for sit arbejde i dansk musikliv gennem mange år.

Samtidig med livet som professionel musiker rundt om i Danmark, tog Bente Ibenfeldt undervisning i kirkeorgel og blev i 1969 optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun nogle år senere tog sin eksamen som organist.

Millenniumværket "Tiden", er uropført i Tyrstrup Kirke ved århundredeskiftet. I rækken af kompositioner kan nævnes Gråsten March, som tidligere dirigent ved Slesvigske Musikkorps, Knud Graugaard, arrangerede for brassband og harmoniorkester.

Bente Ibenfeldts melodier anvendes i mange sammenhænge landet over, da en del af disse både er arrangeret for kor, brassband, harmoniorkester og symfoniorkester For yderligere information, kontakt venligst musik-og nodeforlaget BIMUS

Tak til Ruth Jensens Fond til sociale, kulturelle og humanitære formål,
for portrætfoto til fotograf Maj Skibstrup, København, samt fotograf Jørgen Kølle.
Coverdesign: Tak for godt samarbejde til Toptryk, Gråsten.
Musikken er indspillet i MW Studio, Tyskland 2008
Producer og layout: Jørgen Ibenfeldt, BIMUS

CD'en indeholder følgende numre:

  1. CAN YOU FEEL THE LOVE TONIGHT  Elton John
  2. MINDER FRA SVERIGE  Bente Ibenfeldt
  3. ISABELLA  Bente Ibenfeldt
  4. SCHINKELBEIN  Bente Ibenfeldt
  5. MY HEART WILL GO ON  Will Jennings
  6. SAY GOODBYE, MY LOVE  Bente Ibenfeldt
  7. FEEL  Robbie Williams
  8. TIDEN ¿ TIME  Bente Ibenfeldt
  9. MEMORY  Andrew Lloyd Webber
  10. GRÅSTEN MARCH  Bente Ibenfeldt
  11. MUSIC  John Miles





d. 30.1.2008 Lokalbladet-Bladet Budstikken Haderslev
KULTUR Gråsten March udkommer nu på DVD

Bente Ibenfeldt, komponisten fra Christiansfeld, har i de forgangne år frem for alt komponeret til ære for den kongelige familie. D. 29. januar udgav hun sin Gråsten march på DVD. Dagen var valgt meget bevidst: -Det er fødselsdagen for Kong Christian VII, grundlæggeren af Christiansfeld og Hjemmeværnets Musikkorps, København, fortæller hun. Arrangør for Gråsten march er den tidligere musikdirigent for Slesvigske Musikkorps, Knud Graugaard fra Haderslev.



Komponisten Bente Ibenfeldt ved sit Bösendorfer flygel. Fotograf Maj Skibstrup, København.







Bente Ibenfeldt med solisterne Annette Heick og Jesper Lundgaard

Bente Ibenfeldt forbereder en cd-udgivelse med Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor bryllupssangen er med på repertoiret af egne kompositioner. "Kun et kys" synges her af Annette Heick og Jesper Lundgaard med komponisten ved flyglet.

Tekst og noder til "Kun et kys"

HYLDEST TIL H.K.H. KRONPRINS FREDERIK OG H.K.H. KRONPRINSESSE MARY.

Bente Ibenfeldt - Romances

KUN ET KYS

Maxi-cd,ens titel er: " BENTE IBENFELDT - ROMANCES subtitel, KUN ET KYS".

Alle melodier er i den romantiske genre, hvoraf titelmelodien "Kun et kys", er en hyldest til Kronprinsparret i anledning af deres bryllup d. 14. maj 2004.

Sangen er uropført i DR/P4 på selve bryllupsdagen for Kronprinsparret.

Den smukke tekst til "Kun et kys", er skrevet af HILDA OG KELD HEICK.

Vokalsolisterne er ANNETTE HEICK OG JESPER LUNDGAARD.

BO FUGLSANG fra Sønderjyllands Symfoniorkester er solotrompetist på 2 af numrene: " A Song for Alexandra" og "Song for Pelle". BENTE IBENFELDT er pianosolist på "Kun et kys", "Romance for a Prince", "Song for Pelle" og "Ballade pour Camilla" og har komponeret alle melodierne.

Sønderjyllands Symfoniorkester dirigeres af Morten Ryelund Sørensen.



Jydske Vestkysten d. 24 aug.2005                      Bente Ibenfeldt fylder 60 år i morgen.

Bente Ibenfeldt har spillet sine kompositioner sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester ved adskillige lejligheder. Senest var hun som komponist inviteret af Den Kongelige Livgarde, da Livgarden gæstede Christiansfeld den 4. august.

60 ÅR

Komponisten, organisten og pianisten, Bente Ibenfeldt, Tingvej 16, Christiansfeld fylder 60 år i morgen, torsdag.

Bente Ibenfeldt har spillet klaver, siden hun var fem år. Som 17-årig begyndte hun at spille orgel, og i 1972 tog hun en organisteksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Bente Ibenfeldt har spillet sine kompositioner sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester ved adskillige lejligheder. Seneste spillede hun sammen med Den Kongelige Livgarde, da Livgarden gæstede Christiansfeld den 4. august.

Bente Ibenfeldt har også komponeret flere sange til kongehuset. I 1996 komponerede hun »A Song For Alexandra«, der var en hyldest til prinsessen, da hun blev gift med prins Joachim. I anledning af kronprinseparrets bryllup den 14. maj 2004 komponerede Bente Ibenfeldt sangen »Kun et kys«, der blev uropført i Danmarks Radio.

Bente Ibenfeldt har også komponeret Christiansfeld-visen, kendingsmelodien til Hertug Hans revyen og musikstykket Tiden.

Hun har også netop haft 40-års jubilæum i Dansk Musiker Forbund, hvorfra hun har modtaget en hædersgave fra Launy Grøndahls Mindefond.

Bente Ibenfeldt er gift med kunstmaleren og grafikeren Jørgen Ibenfeldt.



Musikkorpset var en succes

SMUKKE TONER: Den Kongelige Livgardes Musikkorps gav torsdag en anderledes koncertoplevelse for 400 mennesker i Christiansfeld. 

Af Line Lind

Tlf. 7353 2601, lls@jv.dk

CHRISTIANSFELD: Den Kongelige Livgardes Musikkorps trak torsdag aften fulde huse i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld.

Fagotspiller og medlem af musikkorpset, Sofie Jakobsen, der oprindelig kommer fra Christiansfeld, modtog store klapsalver fra publikum for sin medvirkende i koncerten. Det samme gjorde solisten Trine Gadeberg og fløjtenist Pethrus Gärdborn, der med sine bare 19 år imponerede publikum.

Det var første gang, at Den Kongelige Livgardes Musikkorps gav koncert i Christiansfeld, men at dømme efter de mange mennesker, så er det ikke sidste gang, at man vil forsøge at lokke de 35 musikere til byen. Der var sat 400 billetter til salg, og de var alle sammen hurtigt udsolgt.

Komponist Bente Ibenfeldt fra Christiansfeld satte også sit præg på koncerten. Hun fik opført et af sine værker som en fællessang.

– Det var en fantastisk koncert, og det var lidt sjov med de lurer, sagde hun efter koncerten.

Duetten i Christiansfeld havde nemlig fremstillet to lurer i bronze, og de blev brugt under koncerten.

Aftenens ekstranummer var Grev Ingolfs March, og det var også helt i den rette ånd, da både grev Ingolf og grevinde Sussie overværede den anderledes koncert i det store kirkerum.

 

Der var lokalt islæt blandt de medvirkende til koncerten.

Fra venstre er det fagottisten Sofie Jacobsen, født i Christiansfeld,

musikdirigenten Peter Harbeck, født i Haderslev,

oboisten, Marianne Brøgger Filtenborg, født i Haderslev.

Yderst til højre er det komponist Bente Ibenfeldt fra Christiansfeld,

født i Haderslev  

 

Koncert 

med Den Kongelige Livgardes Musikkorps 

i Brødremenighedens Kirke.

Torsdag den 4. august 2005 klokken 19:30 afholder 
Den Kongelige Livgardes Musikkorps koncert i Brødremenighedens kirkesal i Christiansfeld.

Gardens Musikkorps spiller bl.a. ”Tiden”, komponeret af Bente Ibenfeldt, Christiansfeld

Det er første gang Livgardens Musikkorps - der er verdens ældste, og Danmarks eneste professionelle harmoniorkester - gæster Christiansfeld. Aftenens solister er Trine Gadeberg samt fløjtenist Pethrus Gardblom der er seneste vinder af Nordisk Solistkonkurrence. Aftenens dirigenter er Peter Ernst Lassen og Peter Harbeck som også er aftenens konferencier.

Programmet der vil blive præsenteret vil være alsidigt, og spænde fra marchmusik til klassisk med lokalt islæt, ligesom musikkorpset vil spille på lurere fremstillet i Christiansfeld i anledning af årtusindskiftet.

Den lokale komponist Bente Ibenfeldt, har sit millenniumsværk ”Tiden” med i aftenens koncertprogram.

Intro til ”Tiden” spilles på lurer af de professionelle musikere. Teksten er skrevet af den lokale Ellen Hansen.

Værket var en bestilling til at markere årtusindskiftet i Tyrstrup Kirke og Ole Brinth dirigerede dengang kor og orkester incl. lurblæserne.

Det er ikke første gang at Den Kongelige Livgardes Musikkorps spiller musik komponeret af Bente Ibenfeldt. Hendes Gråsten March har musikkorpset spillet i Gråsten i forbindelse med den kongelige families ophold på Gråsten Slot.

Den Kongelig Livgardes Musikkorps er i dag Danmarks eneste professionelle harmoniorkester, 36 musikere har deres daglige tjeneste i korpset, hvis hovedopgave er at betjene Kongehuset.

Entré: 80,00 kr. Billetterne kan købes på Christiansfeld Turistbureau (tlf. 74 56 16 30) fra mandag d. 11. juli.

 

Livgarden i honningkagebyen

Den Kongelige Livgardes Musikkorps optræder normalt kun for de kongelige. Men torsdag den 4. august holder Livgarden koncert i Brødremenighedens kirkesal i Christiansfeld.

 

Komponisten Bente Ibenfeldt sammen med Livgarden

Livgardens Musikkorps er verdens ældste og Danmarks eneste professionelle harmoniorkester. Aftenens solister er Trine Gadeberg og fløjtenist Pethrus Gardblom, der er seneste vinder af Nordisk Solistkonkurrence. Aftenens dirigenter er Peter Ernst Lassen og Peter Harbeck, som også er konferencier.
Programmet vil spænde fra marchmusik til klassisk med lokalt islæt, nemlig Bente Ibenfeldts musik til Ellen Hansens årtusindskifte-sang „Tiden“. Musikkorpset vil i den anledning spille på lurer fremstillet i Christiansfeld til årtusindskiftet.
Selv om det foregår i Brødremenighedens kirke, tages der entré på 80 kr. for at dække omkostningerne. Billetterne kan forud købes på Christiansfeld Turistbureau.
Henri.

--------------------------------

 

Budstikken.com
Peter Rasmussen
d. 15.6.2005

  KUNSTNERMØDE

 

MUSIK ER FARVER FOR ØRERNE

  Der opstod fælles forståelse da lokal komponist mødte kendt fransk billedkunstner.

 

De mødtes til fernisering af hans udstilling på Galleri Nuit i Aalborg forleden. Han er den franske maler Pascal Magis og hun den lokale komponist Bente Ibenfeldt.

De mødtes naturligvis fordi Ibenfeldt med stor interesse følger den franske kunstner, der er kendt for at lade musikken give inspirationen til hans farvestrålende og abstrakte værker. Og de faldt i snak og var med det samme på bølgelængde.

   Da Magis hørte Ibenfeldts seneste komposition, ”Kun et kys”, foreslog han straks at tage musikken med sig til hjemmet i Sydfrankrig, hvor han ville male et billede inspireret af melodien. At han ikke forstår et ord dansk og vokalen – på dansk – fremføres af Jesper Lundgaard og Annette Heick, havde sekundær betydning.

   Som sagt så gjort. Og ganske kort tid efter kunne Bente Ibenfeldt åbne en mail med et billede af det som Pascal Magis havde fået ud af hendes hyldest til det danske kronprinspar i anledning af det kongelige bryllup.

- Det er utroligt at der er så mange farver i min musik, fortæller en stolt Bente Ibenfeldt.

”Kun et kys” hed oprindeligt ”Romance for a Prince”, men blev med tekst at Keld og Hilda Heick fordansket i anledning af Kronprinsebrylluppet i fjor. Værket er indspillet med Sønderjyllands Symfoniorkester, Heick og Lundgaard samt komponisten selv på flygel.

    Skulle man komme den vej forbi hænger Pascal Magis billeder på Galleri Nuit frem til den 11. juni.

  Pascal og hustru Louly Magis mødte Bente Ibenfeldt ved fernisering i Galleri Nuit, Aalborg.

 

JYLLANDSPOSTEN

26. aug. 2004

Bryllupssang til kronprinseparret


 Bryllupssangen "Kun et kys" til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary indgår i en herregårdskoncert søndag 29. august kl. 14 i Søgaardlejren i Søgaard syd for Aabenraa. Sangen er komponeret af organisten Bente Ibenfeldt med tekst af Hilda og Keld Heick . Den romantiske sang fremføres af Hjemmeværnets Musikkorps, Fyn, med Peter Holling som dirigent. Bente Ibenfeldt forbereder en cd-udgivelse med Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor bryllupssangen er med på repertoiret af egne kompositioner. "Kun et kys" synges her af Annette Heick og Jesper Lundgaard med komponisten ved flyglet. 

larso

 

 

JYDSKEVESTKYSTEN – KULTUR  

11. maj 2004

KORT NYT

Lokal musiker spilles i Helsingør

af Journalist Lisa Kuang

CHRISTANSFELD: I dag vil Helsingør Byorkester spille et helt nyt arrangement af Bente Ibenfeldts millenniumværk, »Tiden«. Den tidligere musikdirigent for Slesvigske Musikkorps, Knud Graugaard, Haderslev, har skrevet arrangementet for kor og brassband. Koret er Ålsgårde Koret.

Koncertens finalenummer er Bente Ibenfeldts komposition, »Gråsten March«, også arrangeret for brassband af Knud Graugaard. Den er tidligere blevet spillet af Den Kongelige Livgardes Musikkorps ved deres besøg i Gråsten i forbindelse med dronning Margrethe og hendes families ophold i Gråsten. Kua

De blæste sig til DM-titler

CHRISTIANSFELD: Christiansfeld er blevet to danmarksmestre rigere efter weekendens danmarksmesterskab i jagthornblæsning i Søgårdlejren i Aabenraa. Christiansfeld blev repræsenteret af flere deltagere og løb altså med to sejre i den bedste række i konkurrencen. I Solo parforce mesterrækken vandt Michael Ege Møller, Overbyvej 94, Hejls, mens Henrik Skov Thomsen, Favstrupvej 23, Christiansfeld vandt Solo Fürst Pless mesterrækken. kua

JYDSKEVESTKYSTEN – KULTUR

onsdag 17. december 2003

Ny debut for

Sønderjysk salme

 

En sønderjysk julesalme fik sin uropførelse ved det 75-årige Kolding Mandskors traditionsrige julekoncert på Kolding Teater mandag aften.

Den er skrevet af Christiansfeld-organisten og komponisten Bente Ibenfeldt, som tidligere har gjort sig bemærket med gode melodier, og den har tekst af digterpræsten Sten Kaalø fra Bovlund.

Salmen, ”Jesus, lysets barn”, blev ganske vist allerede præsenteret i Helsingør i 2000, men som solosang. I Kolding var det første gang, den sønderjyske salme kunne høres i korversion i et arrangement ved Michael

Møller Christensen, og det klædte den enkle, men stemningsfulde melodi og tekst at blive tolket af gode herrestemmer.  
Bo
                           

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Fredag den 12 dec. 2003

Der er koncert på Kolding Teater mandag den 15 december 2003 kl.19.30. Der medvirker Kolding Mandskor under ledelse af Bo Skibelund , Lene Siel, hendes orkester, Trompetisten Per Nielsen og kapelmester Elo Luffe Lindhardsen.

Ved koncerten opføres bl.a komponisten Bente Ibenfeldts julesalme  ”JESUS LYSETS BARN” , der blev uropført i Helsingør i år 2000. På mandag er det først gang at salmen bliver sunget af et mandskor. Tidligere har den været opført som dels solosang og dels som brassband arrangement skrevet af den legendariske arrangør Knud Graugaard. Korarrangementet er af Michael Møller Christensen.

Man forventer ca. 1000 publikummer og alle billetter er på forhånd udsolgt.

 

 

Kirkekoncert i Hjerndrup kirke

Tirsdag d. 9. sept. 2003 kl. 19.00. (NB)

 

”JYDSK KIRKETRIO”

Karin Elkjer, sopran 

Susanne Bechmann, tværfløjte

Erik Linow, orgel / klaver

 

Jydsk Kirketrio, der er hjemmehørende i Vejle, vil gerne fylde kirken med smuk og lys kirkemusik fra alle stilperioder. Ensemblet har over 40 værker for trio alene på deres repertoireliste. De tre musikere lægger vægt på at formidle musikken til publikum med en lille ledsagende pointe eller fortæller lidt om baggrunden for den musik, der fremføres. Derfor er koncerterne som regel delt i 2, så første del foregår ved orglet, og anden del nede foran publikum ved klaveret.

 

Aftenens program vil bestå af værker for både trio, duo og soli, herunder f.eks. et værk for fløjte og orgel eller en uakkompagneret salme, der står rent og stærkt i rummet. Således bliver det til en afvekslende oplevelse for publikum. Hovedopgaven bliver nok den norske komponist Kjell Mørk Karlsens velklingende og lyrisk-meditative Messe i 5 satser. Mozarts nærmest berusende Laudate Dominum er en anden rigtig sjælevarmer. Trioen har med forkærlighed taget to fantastisk smukke sange af Leonard Bernstein  - den bekendte dirigent, og komponisten til bl.a.West Side Story - med på deres repertoire. Den ene, A Simple Song, er absolut ikke simpel, men stor og majestætisk i sit udtryk.

 

Et andet kendemærke for trioen er deres nærmest obligatoriske afd. af de hjemlige komponister Carl Nielsen og C.F.Weyse, der heller ikke vil mangle i aftenens program. 

 

Endelig vil ingen ringere end den lokale komponist, Bente Ibenfeldt, få fremført 2 af sine sange, Christiansfeld visen og Tiden, så aftenen så at sige også vil blive præget med  lokalkolorit.

-----------------------------------

 

Musik ud over alle grænser.  

Fra Moskva til Azorerne toner nu musik af komponisten Bente Ibenfeldt.

Oktober 2002 – af journalist Bjørn Loudrup.

Danmark.

Findes der grænser for musik? – Noget kunne tyde på det, hvis man som de fleste er tilhænger af den typisk danske kutyme.  Komponisten Bente Ibenfeldt har i årevis kæmpet en brav og tung kamp for at slå igennem i Danmark. Det er særdeles svært hvis man ikke lige rangerer blandt giganter som Sussi & Leo, Larsen og hvad de ellers hedder alle sammen. Har man ikke en jernvilje, sejhed og idealisme som eksempelvis Orkesterlederen Ib Glindemann, er der ikke meget at stille op i Jantelovs- Danmark. Enhver - der tillader sig at hæve sig blot en lille smule over det danske middelmådighedskriterium - har kun uendelig små om end ingen chancer for at blive hørt. Ingen dansker må under nogen omstændigheder forledes til at tro, at han eller hun ”er noget” og da slet ikke dygtig. Men som det er sket så mange gange før med dygtige danskere, skal der kun små tilfældigheder til for pludselig at få den rette attention ude i den store verden.  Pudsigt nok, især når man tænker på resten af den store verdens enorme kvalitetsmæssige konkurrence.
Ikke desto mindre vil skæbnen noget andet en gang i mellem.

 

Moskva.

I forgangne sommer havde Sønderjylland besøg af Moskvas Militære Musikkonservato- riums Orkester, der straks tog Bente Ibenfeldt komposition ”A Song For Alexandra” til deres hjerte og oven i købet spillede den op til flere gange under deres besøg. 
Men det var ikke bare til hjertet de tog kompositionen – De tog den så sandelig også med til Moskva.


Jørgen & Bente Ibenfeldt - Oberst Sergay Gryaznov


Det er ganske tankevækkende, at et musikkonservatorium med ansvar for uddannelsen af samtlige militære musikere i Rusland - der er til stadighed ca. 30.000 militærmusikere i landet – kan have  glæde ved, interesse i og anvendelse for den danske komposition.

 

Azorerne.

Under et besøg på Azorerne i juli – august opholdt jeg mig i Byen Nordeste i den største af øerne Sa. Miguel’s nordøstlig ende. Det viste sig, at denne lille by havde et Harmoni- orkester, der havde eksisteret i 141 år. 


Filarmonica Eco Edificante

Filarmónica Eco Edificante er navnet. Orkestret ledes af den ukrainske professor ved Musikkonservatoriet i byen Ponta Delgada, Yury Pankiv. Ved en ugentlig orkesterprøve præsenterede jeg ham for et par af Bente Ibenfeldt’s  kompositioner, nemlig ”A Song For Alexandra” og ”Gråsten march”, som komponisten i øvrigt havde givet tilladelse til, at de i fremtiden måtte fremføre under navnet ”Nordestino Marcha”. Den glæde, taknemmelighed og entusiasme ikke bare dirigenten men også solotrompetisten Troufete Carlos Arruda, musikselskabets præsident Joaó Manuel Rafoso Medeiros og hele resten af ensemblet lagde for dagen var ubeskrivelig. 


Solo Trompetist Troufete Carlos Arruda og Maestro Professor Yury Pankiv

I samme øjeblik Professor Pankiv havde fået arrangementerne i hånden, var han straks i gang med at omskrive et par af stemmerne til en anden nøgle. Omkring 35 minutter efter overrækkelsen var man allerede i gang med en begejstret prøve på ”A Song For Alexandra” og jeg tænkte ved mig selv: ”Ih Guder! Hvilken forskel på attituder - Sådan var det sgu aldrig gået i Danmark!”.

 

Resten af Verden.

Holder man fast i sin typisk danske negative indstilling, vil man sikkert hurtigt kunne finde forklaringer som f.eks.: ”Det er nok bare nogle isolerede tilfælde.” o.l. 
Men går man ind og kigger på de statistiske analyser over besøg på Bente Ibenfeldt’s Hjemmeside, vil man opdage at efter denne sommers ”tilfældigheder” er der opstået en absolut mærkbar international interesse især for de to nævnte kompositioner og selv om Azorerne kun ligger halvvejs til Amerika, er der dukket mange søgninger op fra USA. - Mærkeligt ikke? – Ligeledes er det tankevækkende at en stor professionel og kvalitets- bevidst TV-Station som den tyske NDR kunne have interesse i at producere og sende et langt interview med Bente Ibenfeldt den 1. september i år, især når ingen danske stationer i deres vildeste fantasi kunne finde på noget lignende.

Tænk hvis begreber som kvalitetsbevidsthed, glæde, begejstring, respekt, entusiasme og idealisme en dag skulle slå rod her i gamle Danmark - hvor ville det det dog være dejligt - - - - men desværre - - - - - - træerne gror jo som bekendt ikke ind i himmelen.
Bl.


------------------------------------------------------------

 

Flensborg Avis d. 2. aug. 2002'

Livgardens Musikkorps spillede Gråstens march Koncert på torvet i Gråsten med Den kongelige Livgardes Musikkorps, som
blandt andet spillede Gråstenmarchen 
- og bagefter gik ned og spillede for dronningen
.

GRÅSTEN har Torvedage i denne weekend, en slags mini-byfest, så derfor var
byen i forvejen festklædt, da Den kongelige Livgardes Musikkorps i går kom
på besøg og gav en lille koncert på torvet.
15 minutter varede det hele, men under paraplyerne fik de mange hundrede
tilskuere også en premiere med: For første gang spillede musikkorpset
Gråstens egen march.


Bente Ibenfeldt skrev oprindeligt Gråstenmarchen til byens garde. 
I går fik den så en fornem opførelse af Den kongelige Livgardes Musikkorps. 
(Foto: Povl Klavsen)


- Jeg skrev den til Gråsten Gardens 25 års fødselsdag for nogle år siden,
fortæller komponisten Bente Ibenfeldt fra Christiansfeld, der selvfølgelig
var blandt tilhørerne på torvet.
Det var første gang, hun prøvede at komponere en march, men det lykkedes
hende at få både det rigtige antal takter, tre temaer og vellyd med i de
tre minutter.
Den legendariske dirigent og musiker Knud Graugaard arrangerede senere
marchen til Slesvigske Musikkorps, og efter aftale sendte Bente Ibenfeldt
derefter et prøvebånd til livgardens musikere.
- De kunne åbenbart godt lide den, for en uge senere blev jeg bedt om at
få den arrangeret til dem, fortæller hun. Det stod Knud Graugaard også for.
Måske en ny tradition
Det var faktisk allerede sidste år, men først i år fik gråstenerne så
mulighed for at høre marchen udsat for et harmoniorkester. For øvrigt det
eneste, der er tilbage i Danmark, efter at sparekniven mange steder er
blevet svunget.
- Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre opsætning og udførelse af
marchen, sagde Bente Ibenfeldt med drømmende øjne, efter at musikerne med
de karakteristiske bjørneskindshuer havde afsluttet koncerten.
Samtidig fik Gråsten sandsynligvis indvarslet en ny tradition.
- Jeg er meget glad for, at livgarderne igen giver en koncert nede i byen,
inden de fortsætter op for at spille for dronningen, siger Gråstens
borgmester, Bendt Olesen. Han tilføjer, at sådan var det også i Kong
Frederiks tid, men det er jo efterhånden mange år siden.
Dronningen havde i dagens anledning ønsket sig 3 melodier af Livgarderne
- og dem fik hun også.
Jens Nygaard, Flensborg Avis